Jag fick frågan om jag kunde sy en present till en liten nyföding, och såklart ville jag gärna det. Den lilla nya, Adam, är inte sådär pytteliten utan kom ut och vägde dryga 4,5 kg, och sedan dess har han vuxit på. Matglad liten, så härligt när de är det (säger jag som har en liten som är liten i maten), så vi enades om att sy i strl 68 så att det inte blev för litet för snabbt.

Presentgivaren ville ha något somrigt men i starka färger, och vi kom fram till att en ärmlös body och ett par tunna byxor kunde vara något. Tygerna hittade vi på Ohlssons tyger. Jag har sytt med vanlig hemsymaskin (Husqvarna Emerald 118) men använde tvillingnål för kanterna och dekorsömmar för de gula stickningarna. De gula ringtryckknapparna har jag köpt hos 3exter, och även om de är lite för små för Prymtången funkar det bra att fästa med den.

Mönstren hittade jag i Ottobre design nr 3/2014, men modifierade lite efter mina erfarenheter av spädistiden. Det blev en midjemudd istället för dragskoresår som känns mjukare mot magen, och jag gjorde en öppning på ena axeln med tryckknapp så att det blir lättare att klä på när nacken inte är helt stabil än.

Så gulligt med stjärtlappen! Provade plaggen på Viggo, eftersom han 11 månaders ålder till trots fortfarande kan ha en hel del 68:or – även om jag själv syr i storlek 74 till honom.

sommarset-babykläder-ärmlös-body

sommarset-babykläder-byxa-och-body

Nu hoppas jag att Adams föräldrar uppskattar presenten! Såklart är den inslagen i fint silkespapper och färgglatt omslagspapper när den kommer fram.

sommarset-babykläder-2

Share Button