Jag har börjat hitta några favoritvarumärken när det kommer till tyger och ett av dem är Birch Organic Fabrics. Så himla snygga tyger, dessutom ekologiska. Men de är svåra att hitta i svenska webbshoppar, och när de väl kommer in tar de slut på direkten. Förståeligt!

Så vad gör en då? Letar på nätet såklart. Och himmel vad många härliga tygbutiker det finns på webben! Sen var det ju det där med att beställa utomlands bara, förutom frakten så känns det ofta lite osäkert, åtminstone om det är små butiker. Jag har handlat några tyger via gigantiska Etsy och det har funkat hur bra som helst, så större aktörer känns tryggare, till exempel.

Men så var det ju det där med vissa varumärken. Jag ville verkligen köpa två av Birchs fina tyger, Elk och Chevron, och hittade till slut en engelsk butik som hade det till rimligt pris (ja, man får ju flitigt använda Forex eller så för att kolla kurser) och de verkade skeppa i Europa. La till i kundvagnen och gick till kassan. Men när jag angett kortuppgifterna blev jag skickad till startsidan. Ingen bekräftelse, inget bekräftelsemejl, ingenting. Gissa om jag kollade mitt konto noga för att se om jag blivit skimmad efter det ..?

Inte ens en vecka senare låg ett tjockt kuvert i postlådan, med mina tyger vackert paketerade i silkespapper. Så om du vill handla just där, kan du ju vara medveten om det. Funderar på att mejla dem och föreslå en liten ändring i beställningsflödet. Läskigt. Och onödigt när det verkar vara en så bra butik i övrigt.

birch-organics-elk-och-chevron

 

Share Button