Jag som driver den här bloggen heter Anna-Carin och jobbar till vardags med något helt annat än att sy. Ända sen jag var liten har jag tyckt om att pyssla, måla, sy, brodera, gjuta gips och allt möjligt som en får lov att använda händerna till.

Jag fick min första symaskin i 18-årspresent och den har tjänat mig troget till i år, 2014, när den pensionerades och gavs bort till en vän utan symaskin. Har sytt i perioder, men mest för inredningssyften – jo, jag har totalrenoverat tre lägenheter, det mesta från grunden och själv.

2013 fick jag barn, helt klart det bästa som har hänt mig. Däremot är det inte lika kul att gå och kolla efter babykläder i de stora kedjorna. Så otroligt könat och tråkigt. Min inställning till barnkläder kan sammanfattas i färgglatt, bekvämt och ekologiskt. Ergo = sy dem själv.

Bloggat har jag gjort sedan 2004, och när nu sömnaden har växt till lite mer än ett sporadiskt intresse flyttade jag in det här. För min egen skull, tips, tricks, alster. Jag syr gärna upp kläder på beställning i mån av tid, och det här är ju ett så fint skyltfönster även för det.

Varför Viggo & Viola?

Min son heter Viggo, men arbetsnamnet i magen var Viola. Enkelt! Och fint.

viggoviola-wefie

Share Button